NANLite urca in topul marilor producatori de lumina profesionala LED, website West Buy
NANLite urca in topul marilor producatori de lumina profesionala LED

NANLite urca in topul marilor producatori de lumina profesionala LED

Astazi dorim sa va spunem povestea lui Forza 60.

Atunci cand am deschis cutia produsului, am descoperit o geanta de transport generoasa, in care erau depozitate sursa de alimentare, un reflector standard cu un unghi de 55 de grage, o prindere de stativ si ceva uimitor de mic, care era bineinteles reflectorul LED.

Ca sa va faceti o idee asupra dimensiunilor acestei jucarii, este maxim cat o doza de cola de 0.33 mililitri.

Forza 60 impresioneaza la prima vedere. Este compacta, are un design robust, iar constructia din fibra de carbon si aluminiu o face extrem de usoara. Racirea desi este activa, face un zgomot aproape insesizabil.

Sa vorbim despre performantele acestui reflector. Tehnologia folosita este COB LED, ce are o temperatura de 5600 grade Kelvin, si ofera alaturi de reflectorul standard o valoare de 11950 Lux / la 1 metru.

Nu stiu cum sa ma exprim mai bine, ideea este ca in ultimii ani, de cand tot lucrez ca director de imagine cu diverse surse de lumina care mi-au trecut prin mana, Forza 60 este acea lumina care ma face sa uit ca exista Dedo, Aputure sau orice alta lumina (indiferent ca este Fresnel sau LED), raportul pret-calitate fiind perfect pentru orice profesionist care tine la calitate.

Cu lentila Fresnel, pe care o puteti achizitiona separat la un pret decent, lumina poate fi amplificata la o valoare maxima de 23860 Lux / la 1 metru. Cred ca un kit de 3 astfel de lumini pot face fata celor mai pretentioase conditii de lucru ale profesionistilor atat din domeniul Videografiei, cat si celor din nisa de FILM si Televiziune. Acest kit il vad portabil pentru televiziunile de stiri, care doresc sa realizeze interviuri pe teren cu un prezentator si 1 sau 2 invitati.

Revenind la aceasta bijuterie, panoul de control, care se afla pe saptele lampii, ne ofera informatii despre valoarea dimmerului, care poate fi setat din 1 in 1 pana la 100%, despre canalul de sincronizare, asta in cazul cand lucram cu mai multe lumini in acelasi setup, si cu numele efectului care este activat. Ati sesizat bine, aceasta lumina include si un pachet de efecte, la fel ca luminile profesionale (Fulger, Storm, Bad Bulb, TV si multe altele). Indiferent ca folosim lumina cu lupa fresnel de amplificare sau doar cu reflectorul standard de 55 de grade, CRI-ul este constant la valoarea de 98, iar TLCI-ul ramane 95, indiferent de utilizare, ceea ofera un confort directorului de imagine sau videografului, iar redarea culorilor este extrem de exacta. Daca folositi Forza 60 uitati de filtrele ND ale camerei. Setarile acesteia permit o acuratete extrem de ridicata pentru configurarea iluminarii unei scene. Ceea ce mi-a placut la acest reflector, si chiar daca o sa ma repet este pur si simplu, portabilitatea extrema, calitatea si forta luminii pe care o produce. Mi-a placut foarte mult adaptorul de acumulatori NP-F sau mai bine spus battery grip-ul, care ofera o solutie practica de a putea tine lumina atat in mana utilizatorului, sau daca doreste, o poate aseza direct pe stativ. Din nou Forza 60 castiga inca un atu in fata competitiei...care nu stiu daca mai exista in acest caz. Montura este mini bounce, ceea ce permite utilizatorului sa schimbe in cateva secunde lupa fresnel sau sa puna un softbox.

Tot ce inseamna accesorii, si aici ma refer clar la FL-11, adaptorul de baterii Sony NP-F Battery Grip cat si softboxul Forza 60, le puteti gasi la importatorul oficial NANLite Romania, compania West Buy.

Un articol de: Jean Blagoi

Produsul il gasiti AICI.