CristiSalut,pentru Garet Bora,vreau sa comentez.Intreadevar camera are mari probleme cu sunetul cand inregistreaza langa boxe in spatii restranse si totul e dat la maxim.Se rezolva problema ori tragand sunetul din mixer prin line in(dar cu grija caci si acolo are anumite probleme), ori folosind un recorder extern setat cum trebuie.Altfel folosita pe manual camera este excelenta.


Data : 12-09-2020


oprea petrisorDetin aceasta camera din 2017. Sa beneficiezi de al trei-lea an de garantie trebuie sa te inregistrezi la Panasonic in U.K.(dar inaite sa cumperi camera nu-ti spune nimeni ca service-ul este prin U.K.iti aduce la cunostinta dupa achizitie) Problema apare cand filmezi la nunti si muzica este tare.Am luat microfon extern Sony ecm ms2 dar degeaba.Eu am zis ca se aude mai prost in 2019 decat atunci cand am luat-o.In anul 2019 am filmat cateva evenimente cu ea adica acolo unde aveam D.J.Sa nu mai spun ca am mai intrebat pe alti detinatori de ux 90 si au spus ca nu au probleme cu sonorul.Inainte sa ma duc cu ea la service am facut o comparatie:la un eveniment am mai folosit si ag ac30,ag c8,bineinteles caci singura camera cu probleme la sonor a fost ag ux90.M-am hotarat in anul 2019 sa ma duc la service-ul de pe Turda sect.1.Acolo un pamblicar zice:(nu pot sa-i spun altfel)domne ca daca te duci cu ea in parc se aude foarte clar trilul pasarilor.Dar eu nu am luat camera sa filmez ghioceii,am luat-o pentru nunti.Mi se sugereaza de catre acel nene sa-i pun un burete mai gros pe microfon deoarece din cauza suflului boxelor lipeste membrana microfonului.Pai stai ma nene cadaca folosesti micofonul eisau microfon extern se aude prost.Tot de catre acel nene m-i sa sugerat caci daca trimit camera in Anglia nu o sa-i faca nimic pt ca au mai trimis si altii.M-am comformat am pus burete mai gros pe microfonul extern dar degeaba.M-am hotarat si acum cateva saptamani am trimis camera,ei au zis ca nu are nimic,eu le-am scris ca da camera are probleme pe partea audio.Le-am sugerat s-o verifice cu muzica tare.Mi-au trimis-o inapoi ca fiind buna si mi-au sugerat sa folosesc un microfon extern dynamic,am luat microfonul ,l-am montat(sta camera intr-o parte la cat este de greu).Astept evenimentele sa o pot proba.Una peste alta sunt dezamagit.Nu pot atasa fisa service pt.ca nu am cum s-o incarc.


Data : 29-03-2020


Garet Bora

Buna. Ma ajuta cineva cu microfonul sau cu setarile audio pentru aceasta camera. I-am atasat un microfon azden sgm 250cx si baraie rau cand e sunet UN PIC mai puternic. De la setari/butoane nu merge decat pe IMPUT1/2 si +48 v. Daca dau IMPUT1/2 si mic, nu se aude nimic.


Data : 12-05-2019


Daniel Mustatasmiley1)Cu bateria originala din cutie si cu o baterie replace VW-VBD78 am filmat peste 10 ore ( incluzand si standby).2)UX90 este mult mai usoara decat aparatul meu Canon 5D MarkIV impreuna cu 70-200f/2.8IS.3)Pe doua carduri Sandisk 95Mb de 128GB trag 4K peste 10 ore- folosesc setarea de 50Mbs. 4) Pretul videocamerei cu tot cu accesorii a fost de 3 X ori mai ieftin decat Canon 5DM4 impreuna cu obiectivul 70-200. 5) Marimea senzorului permite usoare efecte cinematice , nu ca la un DSLR / Mirrorless insa suficient dar autofocusul lucreaza ca un vis - mai ales daca o amplasezi pe o macara video! sadDisplay-ul este sters mai ales in soare sau lumina puternica,trebuie neaparat un parasolar.


Data : 12-02-2019Adauga comentarii